Ořechová polenta se šalotkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 5.7 mg
 - Draslík 459.3 mg
 - Vláknina 1116.7 mg
 - Vitamín A 1116.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky podle velikosti rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtiny a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme portským vínem a vaříme 1,5 hodiny doměkka.
 - 
                                2
500 ml horké vody se solí přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vsypeme polentu. Vaříme asi 5 minut. Vmícháme sýr a strouhané ořechy.
 - 
                                3
Polentu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
 - 
                                4
Nakrájíme ji na kolečka nebo čtverečky a opečeme na zbylém olivovém oleji.
 - 
                                5
Podáváme s šalotkami.