Pečená žebra s mandarinkovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 125 ml Džus mandarinkový
  • 60 ml Sójová omáčka
  • 60 ml Ocet
  • 3 ks Mandarinky
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Anýz
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Hovězí žebra
  • 1 polévková lžíce Zázvor
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1648 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 355 mg
  • Draslík 1372.3 mg
  • Vláknina 125 mg
  • Vitamín A 125 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou mandarinek vymačkáme šťávu a i s dužinou ji smícháme s džusem, sójovou omáčkou, octem a cukrem.

  • 2

    Mícháme až se cukr rozpustí.

  • 3

    Poté přidáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, skořici a anýz.

  • 4

    Žebra naporcujeme a dáme do pekáče.

  • 5

    Zalijeme je připravenou marinádou a přiklopené pečeme 2 hodiny na 180 °C.

  • 6

    Poté odkryjeme, přidáme oloupanou mandarinku nakrájenou na plátky a pečeme 30 minut na 200 °C.

  • 7

    Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu