Pečená jehněčí žebra na bylinkách s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Jehněčí žebírka
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Olej olivový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3163 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 336 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 436.3 mg
  • Vláknina 3560 mg
  • Vitamín A 3560 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Maso pokojové teploty nařízneme podél žeber (ale necháme v celku). Osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji ze všech stran.

  • 2

    2) Do výpeku z masa přidáme máslo a bylinky a krátce osmažíme. Poté vrátíme maso. Smažíme ještě asi 6 minut (poté necháme dojít v troubě na 200 °C asi 4 minuty).

  • 3

    3) Na oleji necháme zpěnit citronovou kůru, přidáme brusinkový kompot a citronovou šťávu a krátce povaříme.

  • 4

    4) Maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu