Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Česnek
  • 250 g Pórek
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 15 g Sůl
  • 400 g Fazole černé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Bazalka
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Sherry brandy
  • 200 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 805 mg
  • Vláknina 15700 mg
  • Vitamín A 15700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.

  • 2

    Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.

  • 3

    Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.

  • 4

    Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.

  • 5

    Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.

Komentáře k receptu