Panenka plněná gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1560 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 1813.8 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté do nich zamícháme rozmarýn a majoránku. 
- 
                                2Vepřovou panenku nakrojíme (jako bychom ji chtěli podélně rozpůlit, ale nedořízneme). 
- 
                                3Gorgonzolu nastrouháme a naplníme jí panenku. Panenku zarolujeme a ovážeme provázkem. 
- 
                                4Na oleji ji zprudka osmažíme. 
- 
                                5Poté pečeme 20 minut na 180 °C. 
- 
                                6Podáváme s bylinkovými brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        