Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čočka červená
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 4 ks Mrkev
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Čekanka
  • 2 ks Pomeranč
  • 2 ks Čerstvý sýr
  • 2 ks Citrony
  • 3 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 890.4 mg
  • Vláknina 32603 mg
  • Vitamín A 32603 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku uvaříme podle návodu (do vody přidáme citronovou šťávu).

  • 2

    Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky. Obojí restujeme na oleji spolu se slitou čočkou.

  • 3

    Na talíře rozdělíme čekanku, tu ozdobíme skrojky pomeranče, přidáme čočkovou směs, slunečnicová semínka, rozdrobený sýr, sůl a pepř a zakápneme olivovým olejem.

Komentáře k receptu