Česneková omáčka z tofu a sójového jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sójový jogurt bílý
  • 200 g Tofu hedvábné
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35 mg
  • Vláknina 287.3 mg
  • Vitamín A 287.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vhodné nádobě rozmixujeme tyčovým mixerem sójový jogurt, hedvábné tofu, olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, nadrobno nakrájený česnek, kmín, cukr, sůl a pepř.

  • 2

    Do vzniklé krémové omáčky nakonec vmícháme nasekaný kopr.

Komentáře k receptu