Tagliatelle s olivami a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy nakládané
  • 400 g Rajčata loupaná celá
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2065 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 136 mg
  • Vláknina 11231 mg
  • Vitamín A 11231 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.

  • 3

    Podáváme v hlubokých talířích.

Komentáře k receptu