Telecí játra na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 97017 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 503.9 mg
  • Draslík 644.9 mg
  • Vláknina 6165.8 mg
  • Vitamín A 6165.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra pouze otřeme, odstraníme blány a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na sádle do žluta, přidáme nakrájené maso, opepříme a za stálého míchání opékáme, až budou dostatečně opečená.

  • 3

    Hotová játra přendáme na teplou mísu, šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce povaříme. Poté podlijeme 3 lžícemi vývaru, krátce povaříme a játra přelijeme.

Komentáře k receptu