Hovězí na víně s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hovězí vývar základní
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Brusinky
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 166.2 mg
  • Vláknina 2596.5 mg
  • Vitamín A 2596.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku ochutíme solí a pepřem a obalíme v ní plátky masa.

  • 2

    Na rozpáleném oleji maso opečeme dohněda. Přemístíme na talíř a na oleji orestujeme na plátky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem a vínem, přivedeme k varu, zakryjeme, teplotu snížíme a dusíme dokud maso nezměkne. Cca 1hodinu.

  • 3

    Poté přidáme brusinky a dochutíme. Ještě 5min povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu