Banánová žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb toastový
  • 200 g Hrozinky
  • 750 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Banány
  • 1 ks Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1977 kcal
  • Sacharidy 410 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 402 g
  • Cholesterol 259 mg
  • Draslík 1555.8 mg
  • Vláknina 26100 mg
  • Vitamín A 26100 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 194.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150C.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem. Prošleháme vejce se 100g cukru, solí, vanilkovým extraktem a nakonec vmícháme smetanu. Toastový chleba nakrájíme na větší čtverce, přidáme do směsi společně s na kolečka nakrájenými banány a rozinkami namočenými v rumu. Vše opatrně promícháme, necháme asi 10min odstát a vlijeme do zapékací mísy.

  • 3

    Posypeme cukrem a pečeme asi 20min.

Komentáře k receptu