Ořechové sušenky podávané s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 535.9 mg
 - Vláknina 11900 mg
 - Vitamín A 11900 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 8.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme.
 - 
                                2
Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout.
 - 
                                3
Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
 - 
                                4
Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky.
 - 
                                5
Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout.
 - 
                                6
Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme.