Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
Suroviny
- 100 g Cuketa
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 100 g Sýr balkánský
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 100 g Paprika červená
 - 50 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 4 špetka Sůl mořská
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1521 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 118.3 mg
 - Draslík 5614.7 mg
 - Vláknina 41385.1 mg
 - Vitamín A 41385.1 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 352.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa s kůží zbavíme kosti a omyjeme. Balkánský sýr nakrájíme na 4 špalíčky, lístky bazalky opláchneme a necháme okapat. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček, oloupaný česnek rozdrtíme.
 - 
                                2
Do každého prsa uděláme v horní nejsilnější části zářez, do něj vložíme špalíček sýra, sušené rajčátko a lístek bazalky. Zašpejlujeme, aby nám obsah při restování nevypadl. Všechny porce osolíme, opepříme a kůží dolů vložíme na rozpálený olej a smažíme. Poté prsa otočíme a smažíme z druhé strany. Na závěr přidáme česnek. Opečená prsa i s výpekem přeložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 10 minut.
 - 
                                3
V mezičase připravíme zeleninu k restování. Řapíky celeru oloupeme, papriky zbavíme semínek, cibuli a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na různé tvary. Vhodíme na rozpálený olej a zhruba 2 minuty restujeme. Poté k zelenině přidáme výpek z masa, který jsme před tím zředili vodou. K zelenině na závěr přimícháme zbylé lístky bazalky, které jsme nasekali nadrobno.
 - 
                                4
Před servírováním zbavíme maso špejlí a rozkrojíme na poloviny. Podáváme na restované zelenině.