Telecí brzlík zadělávaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí brzlík
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 96984 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 420.3 mg
  • Draslík 715 mg
  • Vláknina 3273.5 mg
  • Vitamín A 3273.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě brzlík krátce povaříme, poté vodu slijeme, přelijeme čerstvou horkou osolenou vodou a vaříme zhruba 20 minut.

  • 2

    Uvařený brzlík rozkrájíme na menší kousky.

  • 3

    Očištěnou cibuli rozkrájíme na drobno, zpěníme na půli lžíci másla, přidáme rozkrájený brzlík, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme mírně podlitý do měkka.

  • 4

    Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme k brzlíku.

  • 5

    Dusíme ještě zhruba 15 minut a odstavíme z ohně. Poté do omáčky přilijeme žloutek rozkvedlaný v troše chladného mléka a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 6

    Jako přílohy podáváme malé třené nočky nebo nočky z odpalovaného těsta.

Komentáře k receptu