Roládky s perníkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Droždí sušené
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Perník strouhaný
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 34.9 mg
  • Vláknina 4328.6 mg
  • Vitamín A 4328.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, krupicového cukru, oleje, mléka, vejce, sušeného droždí a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny.

  • 2

    Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Plát potom posypeme nastrouhaným perníkem, nasekanými ořechy, cukrem a skořicí podle chuti.

  • 3

    Těsto zavineme do pevné rolády a nakrájíme na plátky široké 1-1,5 cm.

  • 4

    Roládky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem vždy kousek od sebe a necháme ještě chvíli kynout.

  • 5

    Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 15-20 minut.

Komentáře k receptu