Slezské makové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrozinky
  • 75 g Cukr krupice
  • 40 g Mandle
  • 250 g Mák mletý
  • 12 ks Suchar dietní
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2650 kcal
  • Sacharidy 451 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 9383 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 445 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 2181 mg
  • Vláknina 56065 mg
  • Vitamín A 56065 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.

  • 2

    Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.

  • 3

    Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.

  • 4

    Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.

  • 5

    Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.

Komentáře k receptu