Uzené nasladko s bramborovými šiškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 500 g Brambory
  • 250 g Povidla švestková
  • 100 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 577.8 mg
  • Vláknina 9616.2 mg
  • Vitamín A 9616.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou vepřovou krkovici dáme do 1 litru vody a vaříme 10-15 minut. Odlijeme 250 ml vývaru do hrnce a za stálého míchání přidáme povidla, med, skořici, strouhanou citrónovou kůru a tlučený hřebíček.

  • 2

    Ve víně promícháme hladkou mouku a vlijeme do omáčky.

  • 3

    Dle chuti přisolíme. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme do hrnce a vaříme 15-20 minut, doměkka.

  • 4

    Brambory uvaříme ve slupce, doměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme hrubou mouku, vajíčko /můžeme přidat ještě jeden žloutek/ a sůl.

  • 5

    Zpracujeme těsto a vyválíme z něj šišky asi 4 cm, dlouhé. Házíme do horké vody, jakmile vyplavou, vyndáme. Podáváme s uzeným masem, přelité omáčkou.

Komentáře k receptu