Losos dušený v pomerančové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 180 g Mrkev kořen
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 125 g Losos - filety
  • 40 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 326.6 mg
  • Vláknina 9345.3 mg
  • Vitamín A 9345.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Filet z lososa bez kůže omyjeme a osušíme. Dno malé zapékací misky potřeme olejem, na něj položíme filet, který posypeme nastrouhaným sýrem. Z omytého většího pomeranče vymačkáme šťávu (60ml), kterou lososa podlijeme. Povrch lososa posypeme nastrouhaným sýrem, misku uzavřeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Losos se bude v pomerančové šťávě péct a zároveň dusit doměkka přibližně 20 minut.

  • 2

    Mezitím si očištěnou, omytou mrkev a malé jablko bez slupky nastrouháme na hrubém struhadle. Směs dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, promícháme, přilijeme trošku vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  • 3

    Měkkého lososa se sýrem vidličkou rozdělíme na drobné kousky, dáváme pozor, aby v masu nezůstaly žádné kostičky. Mrkev s jablkem rozmačkáme vidličkou.

  • 4

    Na talířek staršímu dítěti dáme promíhanou mrkev s jablkem a rybou, mladšímu dítěti směs rozmixujeme na pyré.

Komentáře k receptu