Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pesto
  • 500 g Gnocchi
  • 125 g Mozzarella di Buffala
  • 500 ml Rajčatové pyré Valfrutta
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Olej chilli
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 6.7 mg
  • Vláknina 118.8 mg
  • Vitamín A 118.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný větší stroužek česneku pokrájíme nadrobno, ve větší pánvi ho orestujeme na rozehřátém oleji (restujeme pouze 30-50 sekund). Pak přilijeme konzervované rajčatové pyré a s česnekem budeme pomalu vařit 8-10 minut. Do omáčky přimícháme janovské bazalkové pesto, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a odstavíme pánev s omáčkou z plotny.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme pikantním olejem.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, poté do ni vysypeme gnocchi a vaříme je za občasného promíchání do doby, až vyplavou na povrch. Pak je scedíme, necháme odkat a přimícháme je do rajské omáčky.

  • 4

    Směs rajské omáčky s bramborovými knedlíčky gnocchi vyklopíme do zapékací mísy, povrch pokryjeme na kousky pokrájené mozzarelly a dáme do trouby. Pečeme uprostřed trouby 10-12 minut do doby, až se mozzarella roztopí. Mísu vyjmeme z trouby, nakrájíme porce a hned servírujeme.

Komentáře k receptu