Zapečené palačinky s mletým masem, hříbky a rajčaty se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Mozzarella
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko odtučněné
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 442.7 mg
  • Vláknina 4153.4 mg
  • Vitamín A 4153.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto na palačinky: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme mléko, přidáme vejce a 2 špetky soli, 2 špetky cukr, směs promícháme a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a necháme 10 minut odstát.

  • 2

    Očistíme a omyjeme cibuli, stroužek česneku a hříbky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, hříbky pokrájíme na plátky, které rozkrájíme na menší kusy. Velká masitá rajčata omyjeme, osušíme a odložíme je. Petrželovou nať a šalvějové lístky omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, jakmile začne růžovět, přidáme houby, promícháme a smažíme za občasného promíchání 4 minuty, pak přidáme mleté maso, bylinky, petrželku, konzervovaná rajčata, podle chuti sůl, pepř a kmín. Směs za občasného promíchání vaříme 15 minut. Potom pánev s masem odstavíme z plotny. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  • 4

    V rozehřáté pánvi na palačinky rozpálíme olej na správnou teplotu. Palačinkové těsto rozmícháme, nabereme ho menší naběračkou a nalijeme na rozpálený omastek. Pohybem pánve těsto necháme rozlít po dně. Každou stranu palačinky pečeme přibližně 1 minutu dozlatova a obracíme ji plochou naběračkou. Takto upečeme 8 palačinek, upečené položíme na pečící papír. Masovo-houbovou náplň rozdělíme na 8 dílů, celé palačinky potřeme náplní, zabalíme je a vložíme do pekáčku. Omytá rajčata pokrájíme na plátky, rozložíme je na palačinky, rajčata posypeme pepřem, nastrouhaným parmazánem a pekáček vložíme do středu trouby. Palačinky pečeme 15 minut.

  • 5

    Zlatavě zapečené palačinky ihned servírujeme.

Komentáře k receptu