Palačinky s mletým masem zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 10 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Řeřicha
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 200 g Palačinky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 181.2 mg
  • Draslík 489.8 mg
  • Vláknina 3333.7 mg
  • Vitamín A 3333.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku, šalvěj a řeřichu posekáme najemno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli, polovinu bylinek, polovinu strouhaného sýru, česnek, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, promícháme a vytvoříme čtyři válečky. Každý váleček položíme na palačinku, zavineme, vyskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme rozkvedlaným vejcem, posypeme zbylým sýrem s bylinkami a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.

  • 3

    Hotové palačinky rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře k receptu