Grilované jehněčí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 200 g Salát Polníček
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Paprika sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 382.9 mg
  • Vláknina 3775.8 mg
  • Vitamín A 3775.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chemicky neošetřený citrón omyjeme, kůru nastrouháme do misky a k ní vymačkáme šťávu jen z 1/2 citrónu. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku drobně posekáme. Očistíme cibuli a česnek, pokrájíme je nadrobno a v pánvi je na rozehřátém oleji zpěníme, přimícháme chilli papričku a společně s cibulí smažíme doměkka asi 1 minutu. Pak pánev odstavíme z plotny, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní libové jehněčí mleté maso, sladkou papriku, sůl, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru se šťávou, majoránku a směs důkladně promícháme. Misku s masem zakryjeme a necháme v chladničce 4-6 hodin.

  • 2

    Po této době gril rozehřejeme na maximum. Dlaně si poprášíme moukou a v dlaních ze směsi vytvoříme malé kuličky (28 kusů). Kuličky položíme na grilovací pekáč, potřeme je olejem a grilujeme je 10 minut. Během grilování je často obracíme. Podáváme je hned horké s čerstvým salátem.

Komentáře k receptu