Mexické rizoto
Suroviny
- 100 g Rýže Basmati natural
 - 100 g Cibule červená
 - 20 g Olej olivový
 - 100 g Cuketa
 - 100 g Paprika zelená
 - 100 g Rajčata
 - 100 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 5 g Pesto
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Feferony
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 702.1 mg
 - Vláknina 9436.8 mg
 - Vitamín A 9436.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Několikrát pečlivě propláchneme rýži vroucí vodou a ve dvojnásobném množství osolené vody s polovinou oleje ji doměkka uvaříme. (cca 35 minut).
 - 
                                2
Osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky a nadrobno pokrájenou feferonku na druhé polovině oleje. Přidáme cuketu nakrájenou na půlkolečka, papriku, rajčata, protlak, rozdrcený česnek a 50 ml vody. Dosolíme a povaříme tak dlouho, aby vznikla hustší omáčka a zelenina si uchovala svoji barvu.
 - 
                                3
Vmícháme pesto, nasekanou petrželku a cherry rajčata.