Úhrabky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Anglická slanina
  • 300 g Zelí kysané
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 14.1 mg
  • Draslík 1123.6 mg
  • Vláknina 18810.5 mg
  • Vitamín A 18810.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nastrouháme brambory.

  • 2

    Osolíme, přidáme mouku a těsto umícháme na halušky, které dáme do vroucí osolené vody.

  • 3

    Nejlépe protlačíme cedníkem s velkými otvory.

  • 4

    Uvařené halušky vyndáme, přidáme k nim oloupané nakrájené brambory uvařené ve slupce a promícháme.

  • 5

    Nakrájenou slaninu osmahneme na sádle.

  • 6

    Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, nakrájené zelí, kmín a dusíme.

  • 7

    Nakonec k zelí přidáme halušky a promícháme.

Komentáře k receptu