Pražma v solné krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 491250 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.
 - 
                                2
Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.
 - 
                                3
Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.
 - 
                                4
Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.
 - 
                                5
Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.