Karbanátky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Zelí kysané
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1190 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 307.2 mg
  • Draslík 841.4 mg
  • Vláknina 11778.2 mg
  • Vitamín A 11778.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory a do mísy propasírujeme.

  • 2

    Nakrájíme kysané zelí a na sádle osmahneme.

  • 3

    Zelí přidáme k bramborám.

  • 4

    Vložíme do směsi vejce, osolíme a opepříme, přidáme kmín. Promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na oleji smažíme.

Komentáře k receptu