Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 40 g Bramborový škrob
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 60 g Mozzarella
  • 10 ml Olej olivový
  • 60 ml Salko
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 15 ks Rajčata Cherry
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 269 mg
  • Draslík 1774.1 mg
  • Vláknina 19757.5 mg
  • Vitamín A 19757.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme.

  • 2

    Dva litry vody dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Z těsta tvarujeme čajovou lžičkou malé noky, které vložíme do vody, která již nevaří a ponecháme je tam, dokud nevyplavou na povrch.

  • 3

    Česnek a cibuli nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme hlívu ústřičnou a rozdělíme ji na rovnoměrné kousky. Omytá koktejlová rajčata rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm česnek s cibulí. Přidáváme rajčata a houby a znovu krátce dusíme. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C).

  • 4

    Zalijeme zeleninu kondenzovaným mlékem a dochutíme kořením a pokrájenými bylinkami.

  • 5

    Gnocchi spolu se zeleninou dáme do pečicí formy. Navrch položíme mozzarelu pokrájenou na plátky a na středním roštu zapečeme, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře k receptu