Speciální gnocchi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 826.3 mg
  • Vláknina 13354.5 mg
  • Vitamín A 13354.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm velké kostky. Smícháme je s olivovým olejem, oreganem, chilli a solí a pečeme na pečícím papíru v troubě na 200 °C asi 30 minut.

  • 2

    Mezitím vyšleháme vejce se solí. Postupně zašleháváme mouku, dokud to jde. Vypracujeme těsto. Poté přidáme rozmixované pečené brambory.

  • 3

    Směs rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm. Vidličkou jim vytvoříme tvar gnocchi.

  • 4

    Vodu s trochou soli přivedeme k varu a gnocchi v ní asi 5 minut vaříme – po částech, ne všechny najednou, aby se neslepily.

  • 5

    Podáváme posypané parmazánem.

Komentáře k receptu