Gnocchi s krémovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 140 g Mascarpone
  • 750 g Bramborové noky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 800.9 mg
  • Vláknina 8644.8 mg
  • Vitamín A 8644.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme prolisovaný česnek, přilijeme konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a zvolna vaříme.

  • 2

    Přidáme mascarpone a ještě chvíly povaříme.

  • 3

    Uvaříme gnocchi podle návodu, nebo těstoviny dle chuti, na poslední minutu přidáme baby špenát.

  • 4

    Slijeme a smícháme s omáčkou. Ihned podáváme s bazalkou nebo parmazánem.

Komentáře k receptu