Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 20 g Slunečnicové semínko
  • 320 g Brambory
  • 100 g Petržel - nať
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Olej dýňový
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Kedlubna
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2208 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 18.6 mg
  • Draslík 2355.2 mg
  • Vláknina 40200 mg
  • Vitamín A 40200 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 237.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem.

  • 3

    Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré.

  • 4

    Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem.

  • 5

    Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.

Komentáře k receptu