Bramboráky s pikantní krůtí směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bramborák
  • 6 ks Chilli paprička zelená
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 3 špetka Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1638.8 mg
  • Vláknina 19644 mg
  • Vitamín A 19644 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyté a osušené, nakrájíme na tenké hranolky. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Pórek a jarní cibule očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Sušená sterilovaná rajčata nakrájíme na proužky. Oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na proužky tak velké, jako maso.

  • 2

    V těžší rozehřáté pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme maso. Stále ho mícháme a po 1-2 minutách k němu přidáme chilli papričky. Společně restujeme další minutu. Maso s chilli odebereme z omastku, odložíme ho do předehřáté misky a na zbylý omastek dáme zpěnit pórek s paprikou a rajčaty. Zeleninu restujeme 2-3 minuty, pak k ní přidáme maso, promícháme, necháme propojit chutě a vše osolíme a posypeme pepřem.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme do středu připravených teplých bramboráků. Naplněné přehneme na polovinu a hned je podáváme.

Komentáře k receptu