Kulajda II
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 1 hrst Houby sušené
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1434 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 165.2 mg
 - Draslík 837.2 mg
 - Vláknina 10002.3 mg
 - Vitamín A 10002.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby namočíme do vody den předem.
 - 
                                2
V hrnci necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a kmín a připravíme si zápražku.
 - 
                                3
Zalijeme vývarem a přidáme brambory nakrájené na kostičky a houby. Osolíme a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme doměkka, poté bobkový list i nové koření vyjmeme.
 - 
                                4
Přidáme obě smetany a kopr. Povaříme 5-10 minut a přidáme vejce, které rozšleháme.
 - 
                                5
Přidáme ocet podle chuti, povaříme a podáváme.