Špenát jako příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Tuk
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1461.9 mg
  • Vláknina 11994.8 mg
  • Vitamín A 11994.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.9 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, krátce spaříme ve vařící vodě, musíme při spařování míchat, aby se spařil stejnoměrně.

  • 2

    Vyndáme, necháme vychladnout a špenát umeleme.

  • 3

    Zpěníme na tuku nasekanou cibuli, přidáme špenát, utřený česnek se solí, opepříme dle chuti, chvilinku podusíme.

  • 4

    Nakonec přidáme vejce a mícháme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu