Ořechové hromádky s meruňkami slazené stévií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Ovesné vločky
  • 40 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka stévie
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Meruňky sušené
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 169.8 mg
  • Vláknina 4218.3 mg
  • Vitamín A 4218.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixované ovesné vločky promícháme v míse s celozrnnou moukou, 2 špetkami kypřícího prášku do pečiva, 1 špetkou práškové stévie a 1 špetkou skořice.

  • 2

    Nesýřené sušené meruňky pokrájíme na velmi malé kousky. Vlašské ořechy nastrouháme. Pak do mísy s vločkami přidáme meruńky, ořechy, vše znovu promícháme, přidáme celé vejce, nakrájené změklé máslo a ze směsi vypracujeme polotuhé vláčné těsto. Necháme ho chvilku odpočinout.

  • 3

    Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou naneseme malé hromádky těsta. Plech vložíme do středu trouby a pečeme jen dorůžova přibližně 10-12 minut.

  • 4

    Upečené sušenky podáváme vychladlé.

Komentáře k receptu