Salát z květáku a brokolice s jogurtovo-česnekovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 200 g Květák
  • 100 g Jogurt nízkotučný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 752.5 mg
  • Vláknina 9619.6 mg
  • Vitamín A 9619.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody se solí. Květák a brokolici rozebereme na drobné růžičky, promyjeme je v sítu pod vodou a vložíme je vroucí vody. Vaříme je 4-6 minut, poté je vyjmeme, znovu promyjeme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dáme je do misky vychladnout.

  • 2

    Připravíme si česnekový dip: v druhé misce rozmícháme bílý jogurt s pár kapkami olivového oleje, lahůdkovou smetanou, sůl, pepř a utřené stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a přimícháme ji do jogurtového dipu.

  • 3

    Brokolici s květákem přelijeme dipem, zlehka vše promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu