Kalmary po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 27 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 91.9 mg
 - Vláknina 1109.5 mg
 - Vitamín A 1109.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi potřené olejem osmahneme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata, papriku nakrájenou na kostky, na plátky nakrájený česnek, svazek sušených bylinek, nadrcenou papričku, sůl a pepř. Vše vaříme pod pokličkou zvolna asi 10 minut.
 - 
                                2
Kalmary omyjeme, očistíme a přidáme do omáčky. Zvolna vaříme pod pokličkou ještě 45 minut.