Smetanová polévka s červenou řepou a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Červená řepa
  • 55 ml Zakysaná smetana
  • 500 ml Hovězí bujón
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 831.3 mg
  • Vláknina 14069.6 mg
  • Vitamín A 14069.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou červenou řepu oloupeme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a odložíme do misky.

  • 2

    V kastrólku na másle zpěníme cibuli, přidáme červenou řepu a za stálého míchání řepu s cibulí krátce osmažíme. Poté přilijeme horký hovězí bujón a jakmile se začne vařit, snížíme teplotu a řepu vaříme 5-8 minut. Pak přidáme křen a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, promícháme podle chuti, polévku osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a případně podle chuti i špetkou cukru.

Komentáře k receptu