Vepřová pečeně pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1950 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 869.4 mg
  • Vláknina 4802.2 mg
  • Vitamín A 4802.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a dopečeme do červena.

  • 2

    Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.

  • 3

    Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu