Špagety alla puttanesca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 140 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 3336 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 755.1 mg
  • Vláknina 7838.2 mg
  • Vitamín A 7838.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.

  • 4

    Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.

  • 5

    Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu