Hlívová omeleta se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 494.1 mg
- Draslík 165 mg
- Vláknina 416.8 mg
- Vitamín A 416.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou hlívu ústřičnou a lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké proužky. V misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.
-
2
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme hlívu, přidáme cibulku a za stálého míchání smažíme do doby, než cibulka změkne. Směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, teplotu snížíme a pánev na 1 -2 minuty zakryjeme poklicí. Jakmile vajíčka začnou tuhnout a spodek omelety začne zlátnout, opatrně omeletu nadzdvihneme a obrátíme.
-
3
Dozlatova upečenou omeletu rozkrojíme, dáme na talíře a hned teplou servírujeme.