Husarská vepřová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 80 g Anglická slanina
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 159.1 mg
  • Draslík 635 mg
  • Vláknina 2255.5 mg
  • Vitamín A 2255.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.

  • 4

    Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.

  • 5

    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu