Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem
Suroviny
- 80 g Pórek
 - 70 ml Bujón hovězí
 - 400 ml Hovězí maso mleté
 - 100 ml Caro s mlékem
 - 0.75 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 4461 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 185.4 mg
 - Draslík 706.7 mg
 - Vláknina 8679.9 mg
 - Vitamín A 8679.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Starší rohlíky nakrájíme na větší kousky, zalijeme je mlékem a necháme je rozmočit, pak k nim přidáme žloutky.
 - 
                                2
Očištěnou lahůdkovou cibulku s pórkem pokrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme. Menší červenou a oranžovou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a pak papriky pokrájíme na malé kostičky. Nať z petrželky a lístky libečku pokrájíme velmi drobně.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku s pórkem, přidáme pokrájené papriky, česnek, vše krátce orestujeme a po vychladnutí přidáme k rohlíkům. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.
 - 
                                4
Lilek rozkrojíme, osolíme a necháme ho vypotit. Přibližně po 8 minutách lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj kostičky, které s mletým hovězím masem a bylinkami přimícháme k rohlíkům. Směs nakonec dochutíme solí, pepřem, kmínem a znovu vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do nádivky. Poté ji dáme do připraveného pekáčku a vložíme do středu trouby. Budeme ji péct přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení 2-3x nádivku polejeme hovězím bujónem.
 - 
                                5
Upečenou nádivku nakrájíme na plátky, podáváme ji teplou i studenou.