Králičí stehna na paprice s jogurtovou omáčkou
Suroviny
- 250 ml Voda pitná
 - 100 ml Jogurt nízkotučný
 - 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Králičí stehna
 - 3 špetka Paprika mletá pálivá
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Celer - nať
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 177.5 mg
 - Vláknina 1402.4 mg
 - Vitamín A 1402.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme hladkou mouku, přidáme k ní sladkou a pálivou mletou papriku. Omytá králičí stehna odblaníme, osušíme, posolíme a obalíme je v připravené mouce.
 - 
                                2
V kastrólu si rozehřejeme olej s máslem, na něm stehna z každé strany opečeme dozlatova. Pak je podlijeme vodou, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pod poklicí je pomalu vaříme. Do sáčku na koření dáme bobkový list, nové koření, celý pepř, omytou snítku petrželové a celerové natě. Sáček s kořením vložíme do vody k masu. Maso vaříme přibližně 1 hodinu. Po hodině sáček s kořením vyjmeme.
 - 
                                3
Do misky dáme bílý jogurt, přidáme do něj zbylou mouku s paprikou a směs vymícháme dohladka. Zředíme ji 1-2 lžícemi vývaru z masa.
 - 
                                4
Když je králičí maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a odložíme do předehřáté mísy. Do vývaru postupně zamícháme jogurt s moukou a za stálého míchání omáčku pomalu povaříme 5-7 minut. Dochutíme ji solí, cukrem a pepřem. Králičí stehna vrátíme do omáčky a odstavíme kastról z plotny. Přibližně po 5 minutách maso dáme na talíře, polijeme je paprikovou omáčkou a podáváme.