Telecí s ančovičkami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Pancetta
  • 500 g Telecí kýta
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 3251 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 14416.9 mg
  • Draslík 1076.6 mg
  • Vláknina 7006.8 mg
  • Vitamín A 7006.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa omyjeme, zlehka naklepeme a obalíme v mouce smíchané se lžičkou soli a špetkou drceného pepře.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran do zlatohněda orestujeme. Vyjmeme, do kastrolu nasypeme cibuli a slaninu, obojí nakrájené na kostičky, celer nakrájený na plátky a mrkev na půlkolečka. Promícháme a asi 5min opékáme, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Poté přidáme na plátky nasekaný česnek a pokrájené ančovičky a ještě krátce asi 3min restujeme. Zalijeme vínem a vývarem a vložíme drcená rajčata. Ochutíme solí a pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou a vložíme bobkový list. Promícháme, vložíme maso, zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme cca 1hodinu. Občas promícháme, případně přilijeme vodu.

Komentáře k receptu