Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Pohanka
  • 100 g Karotka baby
  • 350 g Kuřecí maso pečené
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Kurkuma
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 713.7 mg
  • Vláknina 19930.2 mg
  • Vitamín A 19930.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promytou pohanku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a vaříme ji 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila. Poté ji scedíme přes síto a odkapanou pohanku dáme do mísy.

  • 2

    Omytý a oloupaný zázvor jemně nastrouháme do mísy. Očištěnou jarní cibuli, malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi na rozehřátém másle cibuli s pórkem podusíme, přidáme na kolečka očištěnou baby karotku a společně ji s cibulí a pórkem krátce osmažíme. Pak všechnu zeleninu přidáme s odkapanou pohankou k zázvoru. Sálát promícháme a podle chuti ho dosolíme a dochutíme špetkou kurkumy. Mírně teplý salát dáme na talíře, přidáme k němu teplé pečené kuřecí maso a podáváme.

Komentáře k receptu