Fondán v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 12.3 mg
 - Draslík 15.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naneseme temperovanou čokoládu do 24 formiček na bonbony ( prohlubně musí být dostatečně hluboké ), necháme mírně ztuhnout a formičky obrátíme, aby odkapala nadbytečná čokoláda. Necháme zcela ztuhnout. Temperovanou čokoládu používáme proto, že bonbony půjdou z formiček snadno vyklopit a budou krásně lesklé, čehož při použití pouze rozehřáté čokolády nedocílíme.
 - 
                                2
Hněteme fondán s 30 ti gramy změklého másla pomocí kuchyňského robotu, dokud není měkký a hladký. když se nám zdá příliš tuhý, nebo když máme rádi silnější máslovou příchuť, můžeme přidat dalších 30 gramů másla. Rozdělíme hmotu na tolik dílů, kolik chceme mít příchutí a barev a do každého dílu zapracujeme malé množství příchuti a barviva.
 - 
                                3
naneseme fondán do formiček s vrstvou čokolády tak, aby nám nahoře zůstal ještě prostor pro přelití náplně čokoládou. Formičky uložíme na dvacet minut do chladničky a necháme máslový fondán ztuhnout.
 - 
                                4
Přelijeme náplň rozehřátou čokoládou a při pokojové teplotě necháme tuhnout, pak formičky uložíme na deset minut do chladničky. Poté bonbony opatrně vyklopíme z formiček, necháme dojít do pokojové teploty a můžeme servírovat.
 - 
                                5
Ve vzduchotěsné nádobě uložené v chladničce nám bonbony vydrží až dva týdny, nejlepší chuť a konzistenci ale mají při pokojové teplotě.