Domácí pohankovo-skořicové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 200 g Mouka pohanková
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 3 polévková lžíce Med akátový
  • 2 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 24.6 mg
  • Vitamín A 24.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 170°C. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, promícháme ji se skořicí, zázvorem, solí, tekutým medem, vlahým olejem a vlahou vodou. Těsto dobře zpracujeme, vytvarujeme z něj na vále váleček, který vložíme mezi dva listy papíru na pečení. Válečkem těsto rozválíme na tenký obdélník o síle 3mm.

  • 2

    Vrchní papír z těsta odložíme, spodní list papíru s těstem přeneseme na pečící plech. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky. Každou neupečenou sušenku ozdobně propícháme vidličkou a plech vložíme do středu trouby. Sušenky pečeme dozlatova 20-25 minut.

  • 3

    Upečené sušenky necháme vychladnout, pak je od sebe oddělíme. Sušenky jsou báječně křupavé. Uchováváme je v uzavřené dóze, aby nenavlhly.

Komentáře k receptu