Candát s kroupetem a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 10 g Celer bulvový
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Houby sušené
  • 50 g Šalotka
  • 150 g Krupky trhané
  • 10 g Petržel kořen
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Hříbky čerstvé
  • 1 hrst Petržel hladkolistá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 622.4 mg
  • Vláknina 4271 mg
  • Vitamín A 4271 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky, sušené houby a vaříme zvolna 15-20 minut.

  • 2

    Potom osolíme, opepříme, zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě najemno nasekanou hladkolistou petrželku.

  • 3

    Filety z candáta s kůží osolíme, opepříme, kůži lehce poprášíme moukou a maso opečeme na pánvi z obou stran dokřupava.

  • 4

    Očištěné čerstvé houby opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme s candátem a kroupetem.

Komentáře k receptu