Domácí ravioly s hovězí oháňkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelenina kořenová
  • 100 g Šalotka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Hovězí oháňka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 206 mg
  • Vláknina 5934 mg
  • Vitamín A 5934 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření.

  • 2

    Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.

  • 3

    Měkké maso obereme od kostí a nadrobno nakrájíme. Na másle necháme zeskovatět nasekanou šalotku, přidáme očištěnou, najemno nakrájenou kořenovou zeleninu (300g), obrané maso a vše krátce podusíme. Přisypeme nasekanou petrželku (nebo pažitku), ochutíme solí, pepřem a necháme mírně prochladnout.

  • 4

    Nudlové těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverečky, které naplníme připravenou směsí. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

Komentáře k receptu