Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Těstoviny Fusilli
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cuketa
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Sýr Cottage
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Lučina delikátní smetanová
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1125 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 312.5 mg
  • Vláknina 10306 mg
  • Vitamín A 10306 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je přibližně 9 minut. Poté je slijeme, necháme v sítu okapat a pak je dáme zpět do hrnce, pokapeme je olivovým olejem, zlehka je promícháme a pod poklicí uchováme v teple.

  • 2

    Mezitím si očistíme stroužky česneku a omytou cuketu pokrájíme na malé kostičky. Z omytých snítek bazalky a rozmarýnu otrháme lístky. Petrželku pokrájíme nadrobno a odložíme si ji zvlášť.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozkrojené stroužky česneku, krátce je orestujeme, přidáme kostičky cukety a restujeme je společně s česnekem asi 2 minuty, pak česnek vyjmeme a k cuketě přidáme konzervovaná loupaná rajčata. Ochutíme je solí, cukrem, pepřem, přidáme lístky bazalky, rozmarýnu a promícháme. Jakmile se rajčata prohřejí, přimícháme těstoviny. Pánev odstavíme z plotny, do těstovin s rajčaty zamícháme sýr a pánev na 3-4 minuty zakryjeme poklicí.

  • 4

    Na talířích těstoviny posypeme petrželkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu